Persistence Hunting

Igår fick jag ännu ett kvitto på att motivationen är hög just nu. För definitionen av hög motivation måste väl vara när man på morgonen har varit ute och sprungit i 20min när alarmet går av.

Det var ett fint löppass där jag fick utöva lite äkta persistence hunting. För de som inte vet vad det är så är det troligtvis den äldsta och mest ädla formen av jakt som vi människor har sysslat med. Kort sagt så handlar det om att hitta ett djur och springa efter det i ett antal timmar tills djuret kollapsar av utmattning. På så sätt så utnyttjar vi det enda som vi egentligen är fysiskt överlägsna på: uthållighet.

Nu ska ni inte tro att det är någon olaga jakt jag pysslar med ute i Uppsala-skogarna. För mitt syfte är inte direkt att springa ihjäl djuret utan mer ge både det och mig själv ett bra träningspass.

Jag stöter ganska ofta på rådjur här i skogarna och då sprintar rådjuret 150-200m någonting som djuret är helt överlägset på. Men sedan blir det trött och stannar och vilar. Så följer man riktningen efter rådjuret så ser man det snart igen stå och vila, vilket följs av en ny rush och så kan det fortsätta ett tag om man är en duktig spårare. Helt klart ett tips för de som vill hotta upp ett träningspass lite.

Då min nya kurs Hälsopsykologi till min stora glädje verkar ge mycket tid till just hälsa så har jag ännu inte börjat skolan utan tänkte ge mig ut på ett löppass nu. Så får vi se om jag stöter på något rådjur..

2 reaktioner på ”Persistence Hunting

    1. Haha, klockrena förslag! Tycker helt klart du ska köra på någon av cykelvarianterna om firman tillåter.. Löpbandsvarianterna tror jag kan hindra din produktivitet lite?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *