Pustar ut efter O-ringensprinten

Igår var en stor dag för mig. Då pratar jag inte om några idrottsliga prestationer för jag kastade in handduken på O-ringens andra etapp. Den första etappen ute i Glössbo gjorde jag däremot ett försök. Varför jag gjorde det har jag frågat mig några gånger. Efter att endast genomfört ett kort löppass den senaste månaden och med en fot som fortfarande inte kändes bra så var det självklart naivt av mig att tro att jag hade någonting på startplatsen att göra. Startade i alla fall. Kände av foten direkt till startpunkten bestämde mig för att bryta och gå hem. Struntade i det och tänkte ”lite till, bara till det fina området”. När jag hade avnjutit det fina området på banan så bestämde jag mig för att bryta då jag fortfarande kände av foten. Tänkte dock ganska omgående återigen ”lite till”. Så höll jag på tills jag kom till banans sista kontroll och kunde trots kramp på upploppet ta mig runt i alla fall. Självklart inte på en bra tid. Inte ens okej. Men jag var ändå någonstans nöjd med att jag hade fått smaka på O-ringen i Hälsingland 2011. Någonting som jag har sätt fram emot i några år nu. Hade självklart hoppats på mer än att bara lyckas stappla mig runt en etapp. Det blir inte alltid som man tänkt sig..

Tillbaka till gårdagen, det var som sagt en stor dag för mig. En nervös, stressig, hektisk och tillsut lättnadsfull dag. Jag har som vissa kanske har koll på varit kartritare och banläggare till gårdagens O-ringensprint ute på Långnäs. Ett projekt som jag började med förra hösten. Efter många om och men, mycket turer fram och tillbaka så var kontrollerna ute och kartorna låg redo på löparna 17.00 . Sedan följde en nervös väntan för mig. Målade upp bilder i huvudet där löpare efter löpare kom imål med klagomål på karta och bana och protester hit och dit. Så blev det inte. Tävlingen flöt på utan att walkie talkien började spraka om kartskandal eller kontroller som satt fel. Det var tyst. Vilken lättnad, all stress som jag levt med den senaste tiden in mot tävlingen lyftes från mina axlar. Vad jag förstår så fick vi en hel del positiv kritik på karta och bana, vilket någonstans gör att allt jobb tillslut var värt det. Vill rikta ett stort tack till alla inblandade arrangörer i sprinten som lagt ner sin själ i arrangemanget. Här hittar ni kartan med löparnas GPS-vägval: D21E H21E .

Den roligaste delen av herrarnas bana

Att det blev dubbelt RBK i herrklassen gjorde självklart tillställningen ännu roligare. Grattis till Jerker och Jonas för grymma insatser. Även Jeppe lyfte sig på hemmaplan och sprang in som 7:a, riktigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *