Rafting, Hot Water Beach, 3000m och mycket mer

Resan lider mot sitt slut, imorgon så far vi vidare mot Kuala Lumpur där vi spenderar 4-dagar innan vi åker vidare hemmåt. Efter de Nya Zeeländska mästerskapen så har vi försökt att krama musten ur allt man kan uppleva på dessa två vackra öar. Mycket har vi hunnit med så jag tänkte lite kort skriva om detta.

Efter tävlingarna åkte vi direkt vidare mot Hamner Springs som är känt för sin varmvattenbads-anläggning. Efter 4 hårda tävlingsdar så gjorde en förmiddag i en bassäng minst sagt gott för kropp och själ.

Sedan åkte vi vidare mot Picton och färjan över till Wellington och Nordön. Väl framme så blev det lite mer orientering innan vi åkte vidare mot Napier där vi fick in ett till OL-pass.

OL på en cool karta med utsikt över Wellington.
OL på en cool karta med utsikt över Wellington.

Nästa mål på resan blev Lake Taupo som bjöd upp till ett vackert distanspass längs en vild å. Passet landade på 20km för mig och det kändes efteråt att jag inte riktigt låtit kroppen återhämta sig sen tävlingarna. Sedan dess så har det varit mycket tunga ben och jag har tagit några lugnare dagar med träningen.

Ån som jag löpte långpass längst med.
Ån som jag löpte långpass längst med.
En kokande källa utanför Lake Taupo
En kokande källa i Rotorua

Dagen efter var det dags för att testa något man väl nästan måste testa när man är på NZ: Rafting. Vi lyckades hitta ett ställe utanför Rotorua där man kunde rafta ned för ett 7-meter högt vattenfall. Tydligen så var detta det högsta tillåtna vattenfallet att rafta i för ett företag. Det var en helt ok upplevelse, där vi mest var glada över att leva efteråt. Våran båt fastnade nämligen under vattenfallet efter det 7-meter höga fallet. Jag och Elise som satt längst bak hade 1 minut eller 2 där det var svårt att andas då vi i princip fick hela vattenfallet med all sin kraft över våra huvuden.

Efter det var det dags för en mycket lugnare aktivitet, nämligen besöka Fylke! Eller i alla fall Hobbitton där scenerna från fylke spelades in i Sagan om Ringen filmerna.

Jag stortrivs i "Fylke".
Jag stortrivs i ”Fylke”.
Elise utanför Bag End, Frodo och Bilbos hem.
Elise utanför Bag End, Frodo och Bilbos hem.

Efter Rorutura bar det vidare mot Hot Water Beach och Cathedral Cave. Hot Water Beach har inte fått sitt namn av en slump. På grund av områdets vulkaniska aktivitet så kommer 70-gradit vatten upp ur marken om man gräver på rätt ställen. Vilket innebär att man kan bygga sin egen varmvattenpool. Eller som området marknadsförs ”Build your own private hot water pool” så privat blev det inte då området kryllade om folk.

 Jag i Cathedral Cave.
Jag i Cathedral Cave.
Utsikten på gångstigen tillbaka fråna Cathedral Cave.
Utsikten på gångstigen tillbaka från Cathedral Cave.

 

Jag letar efter en varmvattenkälla på Hot Water Beach innan fölket dök upp.
Jag letar efter en varmvattenkälla på Hot Water Beach innan fölket dök upp.

Nu har vi kommit enda till Auckland där vi idag hittade en friidrottsbana för att springa 3000m-test på. Tyvärr var de tre innersta banorna avstängda, vilket kanske inte gjorde testet helt exakt. Men jag tror att vi efter diverse mätningar lyckades komma fram till ett test löp på 4:e banan som var nära 3000m. Jag löpte in på 9.34 som nytt inofficellt pers (tidigare pers 9.46). Med tanke på att jag hade tunga joggingskor och löpte ensam så är jag nöjd med tiden och den vittnar ändå om några kliv frammåt.

Nu ska vi avnjuta en sista kväll här på underbara NZ innan vi är redo för att ta reda på vad Kuala Lumpur har att erbjuda.

 

En reaktion på ”Rafting, Hot Water Beach, 3000m och mycket mer

  1. Hej Göran, vi får köra på studenternas när du kommer tillbaka. Jag sprang på 12.23 i torsdag så jag har mycket att ta igen. Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *