Så tacklar du kylan

Jag kom på att jag inte kan  skriva ett klagoinlägg på hur kallt det är utan att komma med en lösning till problemet. Därför har jag gjort en beskrivning av hur lätt det kan vara att frysa ut kylan genom att bedriva högkvalitativträning inomhus. Så alla ni som sitter och trycker ute i stugorna här har ni en guide:

Detta krävs: 1 motionscykel, 1 klocka, 1 dator (inte livsnödvändigt).

Steg 1
Placera datorn framför cykeln, starta en grym spelningslista och dra igång någon cykelrulle på youtube exempelvis från Tour de France. När du är färdig bör det se ut ungefär såhär:

Upplagt för träning

Steg 2
Värm upp i 10minuter inga konstigheter bara att trampa.

Steg 3
Steg 3 är det viktiga steget, det som ger någonting, intervallerna. 4st 4minutersintervaller med 3min vila. Ett perfekt sätt att komma upp i puls för en ovan cyklist är att under hela intervallen varva 15s stående cykling med högt motstånd och 15s cykling sittandes med lågt motstånd och extremt hög frekvens. Trötthetsgaranti!

Steg 4
Steg 4 är njutningsfasen där du får klappa ihop på golvet utpumpad och vara nöjd med dig själv. Sedan rekommenderas 5-10min nedvarvning. I steg 4:a ska du se ut ungefär såhär:

Tummen upp efter genomfört pass

9 reaktioner på ”Så tacklar du kylan

  1. Nice Göran! Har tyvärr ingen cykel i bakfickan men jag får åka till gymmet (där kör jag iof hellre ellips) MEN: några fler minuter eller några fler intervaller tycker jag borde packas in i passet…

  2. Tynne>> Desto fler intervaller man kan genomföra med hög puls självklart desto bättre, men för mig så brukar 4 sådanna här intervaller vara ungefär vad benen pallar med..

    1. Tynne>> Om jag mestrampar kan jag köra 100intervaller, men jag är ute efter syreupptagningsförmågan och för att effektivast träna den så gäller minst 90% av max HR, vilket för mig innebär att jag orkar ca 4st 4min intervaller..

  3. Menade att du kanske brister i någon uthållighet om du inte orkar mer än 4st på 90%. Sen är det ju alltid en fråga vad minst 90% är också. Ligger du på 98% förstår jag dig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *