Silva League final

I lördags avgjordes den näst viktigaste tävlingen för mig den här vårsäsongen, näst efter 10-Mila. Nämligen första Silva League tävlingen som jag fick springa huvudklassen på, efter att ha kvalat in under Stockholmstävlingarna. Sen var det medeldistans som stod på programmet, i Hälsingland, vilket såklart gjorde det så mycket roligare.

Jag hade hoppats på topp 20, men fokus låg på att genomföra ett bra tekniskt lopp i terrängen som på förhand såg ut att bli riktigt utmanande. Utmanande blev det definitivt, efter att jag har klankat ner lite på terrängval och banor från EOC tävlingarna så har jag bara positiva saker att säga om grannklubben Alftas arrangemang. En medeldistans med start på arenan och varvning som hela tiden bjuder på utmanande orientering är sälsynt. Bra jobb Alfta-Ösa OK!

Jag lyckades få till ett riktigt bra lopp tekniskt och försökte kämpa på med löpningen, men hade en riktigt tung dag fysiskt tappade framförallt mycket på några sträckor i mittenpartiet i löpningen. Kom in till varvningen och hörde att jag låg 2:a och lyckades efter en bra avslutning på det korta sista varvet ta ledningen. Riktigt nöjd med mitt lopp som tillslut räckte till en 21:a plats och mina första poäng i Silva League. Riktigt skönt att jag lyckades ta poäng första tävlingen jag får springa. Nästa år hoppas jag ha ranking så jag får springa huvudklassen från början.

Karta med vägval klicka på bilden för större format

Finalen med jaktstart igår blev en riktigt tung dag på jobbet för mig. Tufft var det minst sagt, 13km i rejäl urskog med mycket bråte på backen och värmen gjorde sitt den med. Precis som det ska vara på långdistans, tufft och utmanande. Mina sega ben från gårdagen var ännu tyngre och jag fick verkligen slita för att jobba mig runt banan. Nöjd med att jag fullföljde och med ett ordentligt bra träningspass. Kan dock konstatera att mer träning krävs innan jag är redo för att hävda mig hyfsat på en så tuff banan. Lite överraskad över att jag trots min totala genomklappning ändå bara tappade 9min på Bergman, fick dock släppa förbi mig många man och slutade 68:a i totalen i Silva League.

Nu är det dags att ta tag i plugget innan jag efter torsdagens tenta får sommarlov. Då ska det tränas..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *