Skadan säger ”Tjenare mannen”

Den uppsnittade höften har läkt riktigt fint, men trots total avhållsamhet från träning fick jag ont på ett nytt ställe. För sådana är skador, de kommer sällan ensamma. De har ofta med sig en kompis i släptåget som glatt säger ”Tjenare mannen!” precis när man börjat se ljuset i slutet av tunneln. Den naturliga responsen till skadan är då att säga ”Dra åt helvete” och sedan ignorera den, det ända som dock hjälper är att lära känna den och sedan metodiskt arbeta bort den.

Den här nya skadan ger sig tillkänna genom smärta från vänster häl. Troligtvis på grund av överdriven belastning på hälen då jag första två veckorna efter operationen gick böjd åt vänster på grund av smärtan från höften. En tänkbar diagnos är plantar fasciit.

Det är såklart trist, men en del av mig är bara glad över att kunna träna igen. Har kommit igång med cykling på trainer, idag testade jag att springa en kortare stund och med nyinköpta hälinlägg  så kändes det helt okej. Har nog en del hel del rehab jobb kvar med hälen innan den är helt bra. Det positiva var i alla fall att det känns näst intill helt bra i höften som har läkt snabbare än väntat.

På trainern i köket med öppet fönster för att inte svettas sönder gipset. Inte det roligaste, men bättre än ingen träning alls.
Desto härligare var det att springa på Uppsalaåsen.

Snart är det december och hur det än är med hälen då så drar resan mot säsongen 2014 igång på allvar. Hade planerat att ge mig själv hela november att återhämta mig från operationen så all träning jag har lyckats gjort nu är bara en bonus. Den första december börjar det på allvar!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *