SM, Bollnäs Trail Race och 25-Manna

Mycket har hänt sedan sist jag skrev här. På helgerna har det blivit tävlingar och under veckorna gör jag praktik på Akademiska sjukhuset vilket inte har gett mig någon tid till att uppdatera här. Nu har jag dock lite tid till övers och tänkte sammanfatta några av säsongens sista tävlingar.

SM helgen i Göteborg med medeldistans och stafett hade jag länge sätt fram emot och förberett mig riktigt bra mot. Tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkt mig i medel-kvalet. Öppnade bra och låg i början på en säker kvalplats till A-finalen. Sen tappade jag fokus i 30-sekunder och då var jag vilse.. Då menar jag ordagrant vilse, la bort nästan 10-minuter och då var såklart mina final-chanser borta. Surt och bittert att jag inte kunde hålla ihop det mentala, för fysiken och tekniken fanns där egentligen.

Lyckades ladda om till D-finalen dagen efter och fick på ett riktigt topplopp som räckte till seger med bred marginal. Synd att jag inte kunde hålla ihop den mentala biten och få till det loppet under kvalet då hade det ganska säkert räckt till final. Något att ta med mig mot nästa säsong i alla fall..

Förra helgen var det dags för Bollnäs Trail Race, löpartävlingen där jag är en av tävlingsledarna. Det var mycket jobb för mig inför tävlingen för att få allt på plats och mycket stress, men desto roligare var det när tävlingen blev en succé! Nästan 250-startande och samtliga verkade positiva efter loppet. Jag han även med att springa själv och lyckades precis som ifjol knipa en 3:e plats på den tuffa 10km banan. Glädjande var att jag slog min tid från fjolåret ganska rejält vilket tyder på att min fysiska form nu är bättre än vad den någonsin varit.

Jag och Rickard Claesson som blev tvåa i år igen.

Den här helgen har det varit 25-manna och 25-manna korten, igår sprang jag 24:e sträckan och gjorde tyvärr alldeles för mycket bommar i den häftiga och svåra terrängen. Idag gick det bättre i alla fall, gjorde en 1-minuts bom och några mindre, men som helhet ett okej lopp.

Nu blir det nog bara en till tävling innan det är dags att sätta punkt för 2013 års säsong. Börjar redan bli riktigt taggad att börja träna mot 2014, först så ska jag dock få operationen för handen överstökad, har fått en operationstid den 4:e november. Så nu gäller det att njuta sista veckorna av att kunna springa då det nog kan ta ett tag efter operationen innan jag springa igen på grund av att de ska karva ben från höften och sätta i handen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *