SM-helgen, kartor med kommentarer

Här kommer kartorna från SM-helgen med kommentarer:

Medel SM kval
Kanske mitt bästa tekniska OL-lopp någonsin. Farten var dock inte den högsta, försökte och lyckades med att spara benen inför finalen. Men som sagt tekniskt läskigt bra och det räckte till heatseger. Skönt kvitto. Karta, Splits

Medel-SM final
Årets huvudmål för mig, lätt att stressa upp sig. Så min taktik var att göra precis som vanligt och inte tro att jag behöver göra något extra för att det är en viktig tävling. Jag hade grymt självförtroende på min orientering innan start och intalade mig själv att jag spikar allt om jag har fullt fokus.
Kontroll 1: Helt enligt plan bockar av höjden i mitten av sträckan och de två gulhöjderna in mot kontrollen, sjukt skön känsla att spika ettan.
Kontroll 2: Svår sträcka orienterar noggrant hela vägen får den näst intill perfekt, kommer lite vänster om den. 3sek misstag.
Kontroll 3: Ganska dåligt genomförd sträcka borde sprungit uppe på gulhöjden, men bra in mot kontroll och fortfarande en skön känsla i orienteringen. 10sek misstag.
Kontroll 4: Väljer direkt att runda höjden, tappar fokus lite in mot kontroll och får göra ett kartstopp. 10sek misstag.
Kontroll 5: Är noggrann genom det tuffa hygges området, läser på höjderna. Ser åsen vid min kontroll tidigt.
Kontroll 6: Riktigt bra genomförd sträcka, läser på två saker stenen i mitten av sträckan och hjälpkurvshöjden innan kontrollen.
Kontroll 7: Inga konstigheter följa höjdpartiet och sedan korsa åsen.
Kontroll 8: Ser högervägvalet, men efter att ha tittat på ingången mot kontrollen väljer jag att köra rakt på. Bockar av tydliga saker på sträckan och orienterar in mot kontrollen med hjälp av beståndsgränserna.
Kontroll 9: Läser på stenrösena får kontrollen bra.
Kontroll 10: Springer mot varvningskontrollen och hör att jag kommer ta ledningen med en minut.
Kontroll 11: Här kommer ett riktigt klant misstag, vet hur varvningen går sedan tidigare. Men jag var så inne i orienteringen att jag bara tar ut riktning mot 11:an utan att springa i varvningsfållan. Får vända jobbar sedan mentalt hela vägen genom varvningsfållan med att inte stressa upp mig. 10sek misstag.

DSC_0076
Varvningen, försöker få tillbaka fokuset på orienteringen.

Kontroll12: Funderar på att ta stigen, men väljer att köra rakt på. Blir lite tveksam in mot kontrollen, men väljer rutinerat att fortsätta och inte börja irra om kring, får kontrollen direkt.
Kontroll 13: Går bara upp på stora åsen och läser in mot konroll.
Kontroll 14: Läser av åshöjden på mitten av sträckan, sedan var det bara upp mot toppen.
Kontroll15: Vill springa längst åsen som går ut mot myren, får den bra, sedan lägger jag mig bara på höjden på vänster sida och väntar på en 2,2m hög sten.
Kontroll16: Väljer att gå över första höjden och rundar sedan andra, tänker sedan att stenen ska finnas när jag rundat höjden. Men ser den inte, blir stressad och irrar omkring. Lyckas dock sansa mig och inser att jag är ungefär rätt, ser en liten sten rundar den och där sitter den. 35sek misstag.
Kontroll 17: Har tidigare tittat att det bara är stiglöpning till17. Ger allt!
Kontroll 18: Väljer att runda till vänster, men kommer lite snett in mot kontrollen. Hör speakern säga att det är jämnt om ledningen. 2sek misstag.
Finnish: Hör att jag kommer att klara att ta ledningen och inser att medaljen är klar. Mäktig känsla!
Total bommad tid: 1.10. Karta, Splits

Stafett-SM
Jeppe lämnar över till mig i ledning, dock tätt följt av Halmstad och Stora Tuna. De båda klubbarna är ikapp mig direkt på stigen. Känns som att det går riktigt fort på stigen mot ettan, men direkt när vi kommer in i skogen känner jag mig stark och kan gå upp och styra. Flyter sedan på bra fram tills 3:an där jag gör ett litet misstag, Jocke Svensk för Stora Tuna får en liten lucka, är först ikapp fram mot 5:e kontrollen. Vid 6:an så tror alla att vi ska ha storstenen fast kontrollen sitter på branten. Är sist med att fatta det och får en 15sek upp till de två andra lagen. Orienterar sedan perfekt 7:an 8:an och är i tät igen. Ut från 10:an så ser jag hur kort det är kvar av banan och bestämmer mig för att pröva ett ryck i backen. Känner att de andra inte riktigt hänger med, känner mig sjukt stark. Härifrån och in håller jag grymt hög fart och orienterar perfekt. In mot växling har jag fått 7sek på Stora Tuna och 54sek på Halmstad. Skönt att växla ut Jerker i ledning inför sista sträckan. Karta, Splits

Den här helgen har varit fruktansvärt rolig, det är också så skönt att än en gång få ett kvitto på att ”hard work always pays off”. Jag är självklart nöjd, men inte mätt jag är hungrig efter mer, det här var bara en anhalt på vägen uppåt, på vägen mot Polen.

2 reaktioner på ”SM-helgen, kartor med kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *