Sprint orienteringens nya huvud-disciplin?

Helt plötsligt verkar det som att IOF och SOFT tror att sprint är orienteringens huvuddistans då den dominerar världscupen och nu även 2014 års Silva League.

Varför?

Misstänker att deras motivering handlar om att göra orienteringen mer synlig. Jo men visst, det kommer säkert stå en skara åskådare i Tranås och heja på en sprint nästa vår. Men det är önsketänkande att tro att fler än närmast sörjande kommer stå där. För så jäkla spännande är det inte att stå och följa en sprinttävling.

Jag säger inte att sprint-distansen inte har en plats inom orienteringen. Jag ser det som en av 5 distanser. Jag ser det även som den minst prestigefyllda och absolut tråkigaste formen av orientering. Tydligen så ser IOF och SOFT distansen som den viktigaste. Ett förbund ska representera utövarna av sporten och med tanke på feedbacken SOFT fått på nästa års SL-program så gör de inte det särskilt bra..

Kan skriva en bok om mina synpunkter i frågan, men jag nöjer mig såhär. Sjukt less.

3 reaktioner på ”Sprint orienteringens nya huvud-disciplin?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *