Summerar upp Göteborgshelgen och blickar framåt

Jag kan inte påstå att jag är missnöjd med Göteborgshelgen jag gjorde två stabila lopp, men det räckte inte så långt som jag hade hoppats. Farten fanns inte riktigt där under lången, orienterade bra och slutade på en 15:e plats. Medeln hade jag bestämt mig för att försöka jobba hårt mentalt på att hålla farten uppe. Måste säga att jag är riktigt nöjd med det loppet, tyvärr så tappade jag mycket på en vägvalssträcka. Men tar med mig mycket från det racet låg 3:a efter halva loppet innan långsträckan där jag tappade mycket tid detta trots att jag liksom under långdistansen gick ut bland de allra första och fick ”spåra” i skogen. Jag slutade som 17:e efter ytterligare ett dåligt vägval.

Det finns en hel del positivt att ta med från helgen i alla fall. Att tekniken finns där om jag bortser från vägvalsbedömningen som inte verkar vara på topp. Att det fortfarande är 2-veckor kvar tills 10-Mila. Att jag på söndan kände att jag har form nog för att komma topp 5 i B-klassen och på så vis kvala upp till silva league vilket blir målet i Stockholm.

Såklart så var det en kul helg som det brukar bli när RBK-gänget glider runt i en minibuss, nämnas bör också att jag lyckades behålla håret. Tack för det.

Nu har förberedelserna mot vårens stora mål 10-Mila dragit igång på allvar och jag kunde inte vara mer taggad. Som coach Folke sa på telefon så håller det inte med att tappa 1-min per kilometer. Nu är det dags att hänga med täten under natten för RBK och då kan det bli riktigt bra.

Är inne i en liten intervallperiod som en del i formtoppningen mot 10-Mila, tror det är precis vad jag behöver nu för att komma in i matchen på allvar.

Nu närmast så väntar Stigtomta-kavlen i helgen som ett perfekt genrep mot 10-Mila. Psyched.

Lite Timbuktu på det kanske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *