Summerar upp säsongen 2014 och blickar framåt!

Då var årets säsong över tidigare än väntat då det inte blir någon Smålandskavle för RBK på grund av att alla inte kan vara med. Jag tänkte summera upp säsongen som gått lite snabbt innan jag blickar framåt mot ett 2015 som jag ser mycket fram emot.

Vinterträningen fick sämsta möjliga start efter att jag varit i bra form på hösten så väntade min handoperation som också innebar en bentransplantation från höften. Detta höll mig borta från löpningen en hel månad och när jag väl höften läkt ihop så fick jag hälsporre på grund av sättet jag fått gå och halta när höften gjort ont. Kändes som jag startade på noll när jag väl började komma igång med träningen i december. Efter flöt det i alla fall på riktigt bra under vintern förutom lite för mycket sjukdomar. När väl säsongen skulle börja dra igång så fick jag dock en ny skada i foten som efterföljdes av en rejäl sjukdom och det kändes som jag var på botten igen när säsongen drog igång.

Bild från ett fint pass under vinterträningen i Hertsjö

Jag tog de första vårtävlingarna mest som träning och började sakta komma i bättre och bättre form. Till 10-Mila hade jag kommit tillbaka i ganska bra form, men tyvärr så förstörde en gigantisk bom i ett grönområde det loppet.

Enda Silva League tävlingarna jag valda att springa i år var de uppe i Luleå, där lyckades jag få till en 8:e plats på medeldistansen trots ett halvdåligt lopp. Helgen efter genomförde jag troligtvis säsongens bästa lopp på Faxeträffen där jag fick till ett av mina bättre lopp någonsin där allt stämde fysiskt och tekniskt. Känslan under det loppet tar jag verkligen med mig framöver! Karta

Under sommaren så fick jag till mycket bra träning bland annat i vacker fjällterräng i Norge. Under O-ringen så var det dock tydligt att jag ännu inte är stark nog för att genomföra så många och långa långdistanser på ett bra sätt. Nöjd med att jag kämpade mig runt hela veckan i alla fall i mitt första O-ringen i senior elitklass, veckan var i övrig väldigt rolig med trevligt umgänge i huset vi bodde i.

Jag på väg uppför Besseggen.
På väg uppför Besseggen.

I slutet av sommaren så var det Norrlandsmästerskap i Ljusdal, tävlingar jag alltid ser fram emot. Där lyckades jag knipa guldet på medeldistansen vilket kändes väldigt skönt trots ett halvdant lopp i den svåra terrängen.

Hösten handlade såklart mycket om att förbereda sig på bästa möjliga sätt inför SM här i Uppland. Tyvärr så fick jag lite problem i förberedelserna med en fotledsstukning och en oläglig sjukdom. Lång-SM gick sen inge vidare vilket kanske inte var så konstigt då jag satsat klart mer mot medeln och stafetten.

På Medel-SM var det fruktansvärt skönt att äntligen få till ett bra lopp på ett SM i senior klass. Detta ledde också till min första A-final, väl där så gjorde jag ett okej lopp med någon miss för mycket vilket ledde till en 27:e plats. Ett klart steg framåt i alla fall. På stafetten så kunde vi komma in på en häftig 4:e plats efter bra prestationer av alla tre!

10635840_10152423294475888_3616443994453312282_n

Nu är säsongen som sagt slut och jag har många tankar om hur jag kan utvecklas på bästa sätt mot nästa säsong. Framförallt så ska jag nu gå in stenhårt för att ta min satsning till nästa nivå! I januari blir jag färdig sjukgymnast och efter det tror jag att jag kommer plugga vidare fast på distans och med en fart som gör att jag kan satsa hårt på orienteringen vilket känns som det klart roligaste just nu! I resten av oktober ska jag fortsätta ta det lite lugnare med träningen och träna det som känns roligt. Detta för att samla ännu mer motivation inför 1:a november då jobbet mot 2015 börjar på allvar!

Nu närmast väntar en helg i Norrköping med trevligt umgänge och inte bara fokus på orientering för en gångs skull.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *