Tappad sportident och bra genomkörare på ÖSA-träffen

ÖSA-träffen är alltid ett av säsongens höjdpunkter, det är inte de viktigaste tävlingarna under säsongen, men det bjuds alltid på ett högklass arrangemang av Alfta-ÖSA med rolig terräng, bra banor och goda kolbullar.

Fredagens medeldistans var den jag hade sätt fram emot mest då banläggaren/kartritaren Stefan Carlsson hade utlovat grymt svår orientering på en 1:75000-dels karta fylld av härlig sten. Jag öppnade loppet närmast perfekt med en grymt skön känsla och lyckades navigera igenom bland stenarna utan att tveka. Första fem kontrollerna satt precis där det skulle, där hade jag redan en ledning med 17s. Tyvärr så slutade det roliga där. Påväg ut från 5:an tappade jag sportidenten, jag märkte det ganska omedelbart, men kunde inte hitta den, kröp runt i ca 3min på backen och han ropa ut en rad otrevliga svordomar innan jag tillslut hittade den. Jag visste att chansen på att topplopp var över där, men ville fortsätta njuta av den grymma banan. I mål var jag ca 3:30 efter på en 5:e plats. Oerhört surt att något sådant händer, men det positiva är att jag i alla fall visade för mig själv att jag hade något bra i mig och att  det inte var bommar som stoppade mig.

En annan positiv sak är väl att jag försöker lära mig av mina misstag så på lördagen så hade jag införskaffat ett säkerhets-snöre till sportidenten.

Lördagens långdistans blev en tuff historia i riktig vildmarksterräng, jag är väldigt nöjd med hur jag kämpade mig igenom och slutade även på söndagen på en 5:e plats, vilket jag var bra mycket nöjdare med. Har en hel del jobb att göra för att kunna prestera på samma nivå på tuffa långdistanser som jag kan på medeldistanser, men tävlingen var ett klart steg framåt i min långdistansform.

På söndag var det medel igen, en inte fullt lika teknisk medel, gjorde ett riktigt bra lopp fram till 15:e kontrollen sen blev det två mindre bommar. Loppet räckte till en 4:e plats i den tuffa konkurrensen något jag var nöjd med även om jag inte var helt tillfredsställd över att inte ha hållit i  orienteringen när jag blev trött på slutet.

Det var i alla fall en riktigt bra tävlingshelg med bra genomkörare inför stundande Jukola som avgörs i helgen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *