Tour de Bolle

Mitt jullov har slutat på bästa möjliga sätt med ett roligt RBK-arrangemang, Tour de Bolle. Tävlingen arrangerades av Henrik Fröjd och bestod av 3st längdskidtävlingar.

Ettapp ett var en masstart i klassisk stil över 13km. Jag och Magnus Jonsing fick en tidig lucka i det svårvallade föret. På den mer flacka avslutningen av banan så kom arrangör Henke riktigt snabbt och gick ikapp Jonsing och mig. Henke var sedan klart starkast in mot mål och vann ettappen före Jonsing och mig. Efter att bonussekunderna var utdelade så hade Henke en ledning på 23-sekunder före mig inför fortsättningen på touren.

Ettapp 2 var en klassisk sprint med kval, kvartsfinal, semifinal och final. Jag gjorde en bra sprint och lyckades vinna vilket gav mig värdefulla bonussekunder inför fortsättningen.

Den 3:e och avslutande ettappen var Final Climb, fristils-åkning uppför slalombacken på Bolle. Jag gick ut i ledningen med Henke bara 2-sekunder bakom. Att åka skate uppför en slalombacke gör förbannat ont. Jag lyckades i alla fall komma in i en bra rytm på 2:ans växel och kunde ganska tidigt gå ifrån och gå in som segrare på toppen med fantastisk utsikt över Bollnäs. Ett perfekt sätt att avsluta det gamla året.

Nu sitter jag i bilen på väg mot Uppsala för att imorgon börja skolan igen efter ett trevligt jullov i Bollnäs med mycket bra träning.

2 reaktioner på ”Tour de Bolle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *