Två brons på NM

Efter en säsong som gott helt åt helvete där sjukdomar och skador har hindrat mig från nästan allt tävlande så såg jag väldigt mycket fram emot Norrlandsmästerskapen. Innan den här helgen så hade jag till exempel inte sprungit en enda medeldistans tävling. Så trots att formen efter sjukdom och skador inte är den bästa, så längtade jag efter att få tävla.

Jag gjorde ett bra lopp på sprinten förutom till tvåan där jag tappade mycket tid på en arrangörsmiss, orkar inte gå in närmare på det. Kan bara konstatera att kartritaren hade hittat på lite egna symboler och det fanns grindar som skulle vara stängda som var öppna osv. Synd på en annars rolig sprint att arrangören inte gör det rättvist. Vilket är svårt med sprint, vilket i sin tur är en av anledningarna till att jag inte tycker om distansen. Det räckte i alla fall till en 4:e plats, 4:a stycken RBK:are i topp! Resultat.

På medeldistansen så var mitt enda fokus att orientera så bra som bara möjligt. Jag visste att min enda chans till att ta medalj var att få till tekniken till hundra procent. Benen kändes katastrofalt  dåliga från steg ett. Fick slita mig fram. Lyckades i alla fall att orientera bra och kämpade på så gott jag kunde. Terrängen var riktigt svår med extremt dålig sikt och oftast bara kurvbild att läsa på. Jag kom i mål efter att inte ha missat någonting. Jag var sjukt nöjd med mitt lopp, men insåg samtidigt att det går att springa mycket fortare än vad jag hade gjort. Det räckte till en tredjeplats och medalj med några sekunders marginal. Resultat.

Pallen på medeln.

På långdistansen, hade jag samma taktik som på medeln. Orientera rätt.. Jag var dock orolig för hur benen skulle hålla under en långdistans efter två tuffa tävlingar. Till min förvåning så kändes benen bättre än de två tidigare dagarna och jag kunde jobba mig igenom banan metodiskt med endast något litet misstag. Även på lången så räckte det till ett brons. Grymt imponerande av Figge som vann lången efter ett grymt lopp. Även på långdistansen tog vi en trippel för RBK, vilket fullbordade helgen då alla medaljer i H21 gick till Rehns! Resultat.

 

Skärmklipp

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *