Två underbara veckor på GC

[slideshow id=1]

Bilder säger mer än tusen ord, för att jag ska slippa skriva en bok så ser har ni ett urval av bilder från vistelsen på Gran Canaria här ovanför. Ska dock ge mig på att sammanfatta lägret lite med skrivandets ädla konst också.

Huset vi bodde i de första 10-dagarna visade sig vara helt grymt, med utsikt ut över Arucas och bergslandskapet som ön bjuder på. Jag och Jake delade sviten i huset vilket inte var helt fel heller..

Benhinnorna kändes under första joggpasset bedrövliga, men solen måste ha haft någon form av läkande kraft då de kändes bättre och bättre de första dagarna. Kunde inte gå på för fullt på de fina tävlingarna G-Com som arrangerades första helgen. Fick i alla fall plocka några kontroller på barmark. Skönt. Boström visade att han är redo att ta upp kampen mot seniorerna i år genom att ta hem alla tre tävlingarna i imponerande stil.

Lägret rullade på och det var inte helt svårt att komma in i livet på GC, med sol, träning, berg, urban och chill med det härliga gänget som var med.

Det blev en hel del backryck då det sliter mindre på mina benhinnor uppför, det är ju inte helt fel det heller med tanke på utmaningarna som väntar i Polen. Det blev också en del höghöjdsträning (toppen på GC är 1949 m ö.h.) vilket förhoppningsvis gav lite extra bra träning.

Långpassen uppe i bergen var något utöver det vanliga, helt fantastiska vyer. Uppe i bergen genomförde jag mitt längsta löppass tidsmässigt hittills (3:02). Ett annat pass som var något utöver det vanliga var när jag, Jonas och Oskar hyrda cyklar och cyklade sju mil på de tuffa serpetinvägarna. Uppförskörningarna gav riktigt bra träning och utförslöporna gav riktigt mycket adrenalin med en maxhastighet på 59km/h.

I slutet av lägret så fick jag ont i benhinnorna igen under ett sprintpass. Jag tror att det är asfaltslöpning jag ska hålla mig borta från framförallt utför. Så det blev mindre löpning på slutet av lägret, men nu känns benhinnorna i stort sett bra igen. Blir till att jobba bort skadan helt och hållet nu framöver.

OL-träningaran på GC var över förväntan och det fanns helt klart en del intressanta områden. Det finns några kartor från lägret i min kartpärm.

Jag tar med mig många härliga minnen från ön och kan sammanfatta ett härlig tid. Jag vill tacka det grymma gänget som var med och gjorde lägret så roligt som det blev. Jag vill också tacka Allan Bogle på Active Canaria för all hjälp vi fick.

Lägrets låt:

En reaktion på ”Två underbara veckor på GC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *