Ulriken Opp och hoppet om Jukola

Var i lördags med på mitt andra motbakkeløp Ulriken Opp, bättre träning får man leta efter. Det gör ont. Förbannat ont. Är riktigt nöjd med hur jag lyckades plåga mig och mota bort tankarna i huvudet som från 5min in i loppet skrek ”Det här gör för ont” ”Sakta ned” ”Lägg dig ner i fosterställning och börja grina” med mera.. Motbakkeløp är grym mental träning! Jag avverkade loppets 3,6km med 605-höjdmeter på 26:09 och slutade på 12:e plats. Det var en riktigt bra genomkörare mot kommande utmaningar och framförallt Jukola som jag hoppas kunna springa. Fick ett litet bakslag i foten efter att testat den i nästan full fart på ett OL-pass förra veckan. Foten känns dock mycket bättre redan och jag jobbar målmedvetet på med mina rehabövningar, för är det någonting jag har lust på då är det att springa riktigt fort på Jukola och hjälpa fram RBK till en bra placering. På 10-mila agerade jag lagledare vilket var roligt, men det gjorde inte direkt suget mindre på att själv få vara med..

Jag har tränat väldigt bra den senaste tiden och vet att bara jag får foten att hålla så kommer jag kunna göra det riktigt bra på Jukola, men innan det ska foten testas i ”skarpt-läge” på ÖSA-träffen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *