Ultralång-SM och Danmarksläger

Jag är tillbaka i Sverige igen efter ett fantastiskt roligt och givande läger i Danmark. Det var ett tag sen jag skrev någonting här senast så om vi tar det hela från början med Ultralång-SM.

Allting kändes super innan start, var lagom taggad och väldigt fokuserad på min uppgift. Planen var glasklar att sträva efter ett perfekt ol-tekniskt lopp, men när misstagen väl skedde skulle jag lösa problemen lugnt och metodiskt. Tyvärr så fick jag aldrig testa min taktik, för loppet var över ganska tidigt för mig. Tillskillnad från Sprint-SM så lyckades jag i alla fall ta mig till startpunkten, men inte långt därefter var det game over. Skulle springa om några på stigen vi sprang på och såg inte att det var en stock på sidan av stigen. Dunkade in mitt vänsterlår i stocken, vilket följdes av en grym smärta. Trodde dock att det skulle gå över så jag haltade mig envist igenom banan fram till 11:e kontrollen då jag insåg att jag knappt kunde stödja på benet. Det var som sagt game over.

Självklart så var jag oerhört besviken på att ha sumpat andra SM-loppet på mindre än en vecka, men känslan kontra Sprint-SM var helt annorlunda här kändes det som att det var större makter än mig själv som satte stopp för ett topp lopp. Så vad kan man göra, life goes on, det kommer fler SM.

Efter Ultran så bar det direkt av mot Göteborg, där Liseberg avverkades innan båten tog de 16killarna och 16tjejerna som var uttagna till det öppna landslagslägret inför JVM nästa år till Danmark. Min lårkaka från Ultran gjorde att det blev kartpromenad de första passen, kunde senare på lägret komma igång och springa. Teknsikt sätt så gick det sådär kan jag säga, men det betyder bara att jag har oerhört många nya lärdomar med mig. Jag har en plan på hur jag ska utvecklas för att kunna prestera på topp i den danska kustterängen, men mer om det senare.

Just nu är jag i Uppsala där jag mellanlandar innan jag imorgon äntligen kommer hem till Bollnäs.

Alla OL-geeks där ute i stugorna stay tuned för inom en snar framtid kommer en vulgär mängd kartor att bombas upp här.

3 reaktioner på ”Ultralång-SM och Danmarksläger

  1. Det var en lång snar framtid. jag har väntat tillräckligt länge tycker jag. 😀 Tack för en go vcka i Danmark iallafall. Nu ska jag iväg och spana på kompressionsstrumpor. Sweet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *