Vackert

Är det inte vackert att se träningssammanfattningen för de senaste sju dagarna här under så säg. Det tycker i alla fall jag att det är. Förbaskat vackert. Blir nästan tårögd.

Träningsdiagram de senaste 7-dagarna

Efter de fin fina 7-dagarna som troligtvis är de bästa jag genomfört träningsmässigt på mycket, mycket länge så tar jag idag en vilodag. Eller inte helvilodag då, då jag bara tror att det förslappar kroppen och inte ger vensystemet samma chans att transportera bort slaggprodukter som om man rör sig lite. För det är ju allmänt vedertaget att venerna behöver muskelkontraktioner för att transportera blodet till hjärtat. Så de som tror att det optimala för den fysiska återhämtningen är att ligga på soffan med en påse chips på magen tror fel. Sen kan det kanske vara jäkligt bra för den mentala återhämtningen men det är en annan historia.. Strunt samma det jag ville säga är att jag i alla fall cyklade en halvtimme idag på min vilodag.

Igår var en utomordentlig träningsdag då Heddan var här på besök och förgyllde passen och även måltiderna. Kan sammanfatta dagen såhär: 2h av minst sagt utmanande skidåkning (se bild), blåbärssoppa, fläsk och löksås, kaffe, -20°C, förbaskat rolig natt-ol: karta. Och sist men inte minst revbensspjäll, bea, hasselbackare och Bond. It was beutiful.

Det är väl det här man kallar för utmanande skidåkning..

6 reaktioner på ”Vackert

  1. Dock har mjölksyra en halveringstid på ca 15min, så vad spelar de för roll egentligen om du inte ska träna inom ca 1h? (Förutom att det kan vara skönt att röra lite på sig)

  2. slagg >> Ja du värkar ju ha bättre koll än mig.. Jag tror fortsatt att lätt träning skyndar på återhämtningen då jag tror att den ökade blodgenomströmningen genom musklerna leder till att kroppen snabbare kan reparera de skadade muskelfibrerna. Om du inte tror att så är fallet så får du gärna motivera dina åsikter.

  3. Jag tror absolut att lätt träning kan vara positivt, men effekterna är inte så klarar som man kanske tror. Många använder ordet ”slaggprodukter” lite väl ofta, och menar då enbart mjölksyra, vilket vi vet försvinner väldigt snabbt efter träningen även utan nedjogg eller dylikt. Effekten kanske främst ligger på ett psykologiskt plan? Så länge det känns bättre kan man säkerligen motivera dess användning, men man bör göra det av rätt anledning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *